Nörolojik Rehabilitasyon
Nörolojik rehabilitasyon, Stroke (inme,kısmi felç), Omurilik Felci, Parkinson, MS (Multiple Skleroz) gibi çeşitli nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde uygulanır. Hastanın fonksiyonel kapasitesini artırmak için, tedavi süreci bütüncül bir yaklaşımla, rehabilitasyon ekibi tarafından yürütülür.
Nörolojik Rehabilitasyon
Beyin krizi”, “stroke” veya halk arasında bilinen adıyla “inme” çok çeşitli klinik bulgulara sebep olabilmekte ve her hastayı farklı şekilde etkileyebilmektedir. Hayatı tehdit edebilen bir durum olan inmeden sonra hayatta kalabilen kişilerde ilerleyen günlerde inmenin yol açtığı sorunlarda belirginleşmektedir. İnme denilince temel olarak motor fonksiyonlarda kayıp akla gelse de çoğu hastada konuşma, okuma ve yazmada zorluk, hafıza problemleri ya da dikkati toplama becerisinde azalma görülebilir. Bunlar inmenin yol açtığı problemlerden sadece bir kaçıdır.
Omurilik Yaralanması
Omurilik beyinle beraber merkezi sinir sistemini oluşturmakta, beyne gelen ve beyinden giden tüm uyarıları kontrol etmektedir. Omurilik beyinden çıktığı yerden itibaren boyun, sırt, bel ve kuyruk sokumuna kadar uzanan 33 adet omurun oluşturduğu kemik bir kanal içersinde yer alır ve bu kanal tarafından korunur. Çeşitli sebeplerle omurilik zarar gördüğünde fonksiyonlarını yerine getiremez ve yaralanma seviyesine bağlı olarak değişen derecelerde felç görülmektedir.